Den dødelige sosialismen

eiffel-tower-french-flag-1739073Etter de grufulle terrorangrepene er det lett å umiddelbart gå til frontalangrep på muslimer og Islam. Dette er en forståelig reaksjon, og det er ingen tvil om at radikal islam bærer hovedtyngden av ansvaret for terrorangrepene. Likevel vil jeg mane til forsiktighet og ikke demonisere alle muslimer, fordi erfaringer viser at under de rette samfunnsforhold kan også muslimer være fredelige.

Men det er noen andre som også bærer et stort ansvar for disse terrorangrepene, og ingen snakker om dem. De slipper billig unna — som vanlig. De kommer ikke til å si unnskyld. De kommer bare til å tie og håpe at ingen merker noe.

Vel, jeg skal ikke la dem slippe så billig unna denne gangen. Funksjonen til en unnskyldning er sosial læring. En unnskyldning er en erklæring av at man har innsett at man har gjort noe galt og vil endre atferd. En som stjeler og sier unnskyld, slutter å stjele. Det er det unnskyldning betyr, eller er ment å bety. Gjennom sin stillhet sier de skyldige at de ikke har noen som helst planer om å endre seg, og ved å la dem slippe unna med det sier alle andre at de aksepterer at de slipper unna med det.

Illsint sosialist og tilhenger av våpenforbud

Illsint sosialist

Noen må si i fra så da gjør jeg det. La oss begynne med det helt åpenbare, nemlig at denne terroraksjonen bare kunne funnet sted i en våpenfri sone, altså i en sone hvor politikere har avvæpnet sivilbefolkningen. Å lage bomber er både vanskelig og lett å spore for myndigheter. Skytevåpen derimot er enkelt å få tak i og man trenger ikke å være særlig talentfull for å bruke dem. På grunn av våpenforbudet kunne terroristene (ikke ulikt Breivik faktisk) ta seg svært god tid og labbe rolig frem og tilbake mens de skjøt uskyldige ofre. Alle var helt forsvarsløse — avvæpnet av illsinte sosialister som mener at kun staten bør kontrollere våpen.

Og ja, jeg snakker om illsinte sosialister. For hver gang noen sier at skytevåpen bør være lovlig blir du møtt med et forvrengt ansikt som skriker og hyler og kaller deg for nazist og voldsromantiker og alt mulig rart.

Paris er en våpenfri sone. De som innførte dette våpenforbudet (eller støttet det) gjorde det like lett for terroristene å utføre handlingen som å stjele sukkertøy fra en baby. De burde si unnskyld.

Men sosialistenes ansvar går mye dypere enn som så. Som jeg nevnte tidligere finnes det faktisk steder hvor muslimer oppfører seg fredelig og eksemplarisk, og ett av disse stedene er Singapore. Her er 14% av befolkningen muslimer, større andel enn i Frankrike. Likevel er det ingen kvalm med dem der. Hvorfor? Fordi Singapore er verdens mest markedsliberale land. Det er enkelt å starte bedrifter der, det er enkelt å tjene penger, det oser over av muligheter til å skaffe seg arbeide, tjene penger og skape seg et godt liv. Og det finnes ikke noe velferdsstat slik som i Europa (kun tvungen sparing til egen velferd).

Derfor har ikke mullaher råd til å drive dank og drikke te hele dagen mens de tenker på hvor mye de hater Vesten og spekulerer på hvordan de kan innføre sharialov. Derfor er muslimer i Singapore for opptatt med å gjøre et ærlig dags arbeid til å tenke på terror og islamsk stat. De er for slitne etter en hard dags arbeid på jobb til å være sint islamist. Og det harde arbeidet deres gjør dem sekulære. De er for glad i pengene sine og det verdslige liv fordi de faktisk har jobbet for dem og ikke fått dem servert i fanget helt gratis.

Kontrasten til dette er Frankrike som er Vest-Europas mest sosialistiske land. Bare for å illustrere hvor ille Frankrike er rangeres Frankrike som verdens 73. frieste land, bak land som Sør-Afrika og Ghana, og med en hårsbredd foran land som Filippinene og Saudi-Arabia. Landet er helt på grensen til å bli klassifisert som “mostly unfree.” Og det er særlig på arbeidslover (og skatter/utgifter) at Frankrike scorer veldig dårlig.

Det er nesten umulig å sparke noen i Frankrike. Har du ansatt noen er de i prinsippet ansatt på livstid. Arbeidsgivere svarer på denne absurde politikken på den eneste måten de kan: ved å være sykt konservative i hvem de slipper inn i bedriftene. Er du ung og uerfaren? Da utgjør du en risiko fordi du er uprøvd. Kommer du fra en sær kultur med rare skikker og rare navn slik som Abdullah? Forget it. For stor risiko. Er du ung og muslim i Frankrike er du så godt som utestengt. Arbeidsledigheten blant muslimske unge er 50% i Frankrike. Femti prosent! I enkelte bydeler i Paris er ungdomsarbeidsledigheten 70% og har vært slik i generasjoner. Det finnes hele bydeler hvor flertallet aldri har vært i jobb i generasjon etter generasjon. De får bare gratis penger fra velferdsstaten.

Jeg skal komme med en forutsigelse. Jeg spår at når man har identifisert alle terroristene i Paris-angrepet vil man finne ut at alle var unge franske statsborgere, født og oppvokst i Frankrike. (muslimer med innvandrerbakgrunn selvfølgelig) De vokste trolig opp i en av disse gettoene hvor alle er arbeidsledige.

Dette er selvfølgelig ingen unnskyldning for hva de gjorde, men det er en forklaring på hvordan slikt hat kunne få vokse og formere seg. Malariamyggen trenger stillestående vann for å formere seg. Hat trenger stillestående mennesker som ikke gjør et ærlig dags arbeid (hvilket inkludere mange akademikere ansatt i universitetene forresten) for å formere seg. Og sosialismen legger et perfekt grunnlag for at hat skal kunne blomstre og vokse.

Min påstand er at dersom Frankrike hadde hatt samme lover som Singapore ville hverken Charlie Hebdo-massakren eller denne terroren ha skjedd i Paris fordi muslimer ville vært for opptatt med å arbeide. Selv om islam har potensialet i seg til ekstrem ondskap er det sosialistene som til syvende sist bærer det største ansvaret for å ha lagt til rette for at denne ondskapen kunne få vokse. Dersom de er ærlige og selvransakende tar de ansvar for dette og sier unnskyld.

Jeg må innrømme at jeg ikke venter i spenning.

 

 

Posted in politikk, religion | 35 Comments

Den globale middelklassen

Strømmen av migranter til Europa gir en ypperlig anledning til å oppdatere verdensbildet til de aller fleste nordmenn. Så la oss begynne med å etablere hva som er verdensbildet til de aller fleste nordmenn: rike Vesten versus fattige resten. De fleste nordmenn ser for seg at de aller fleste menneskene utenfor vestlige land lever i fattigdom og sliter med slike ting som mangel på mat, små og trange hus, mangel på elektrisitet, mangel på rent vann, mangel på renovasjon, mangel på helsetjenester og få muligheter til utdanning.

Selv om det er mye sant i dette bildet er dette først og fremst verden slik den så ut i 1960. Kjendis-statistikeren Hans Rösling har vært flink til å visualisere at dette er feil. Vi har ikke lenger en sterkt delt verden med de rike Vesten og den fattige resten. Vi har fått en verden der hvor det store flertallet av befolkningen lever i middelklassen.

Globalt sett er Norge i overklassen. Selv de med lavest inntekt i Norge tilhører de 5% rikeste i verden. Syria derimot før krigen var i øvre del av den globale middelklassen.

Hva vil dette si? Jo, en del av svaret får vi når vi ser på bilder av syriske flyktninger.

Migranter med smarttelefoner som tar selfie når de er kommet til Europa.

Migranter med smarttelefoner som tar selfie når de er kommet til Europa.

refugees-phones

Flyktninger som surfer på smarttelefonene sine mens de sitter i fine moteklær.

Velkledd flyktning med smarttelefon og gullring. Ungen hennes har ørepynt og fine fløyelsklær.

Velkledd flyktning med smarttelefon og gullring. Ungen hennes har ørepynt og fine fløyelsklær.

Pent sminket  flyktning i moteklær som klager over at det er 25 minutter å gå til bussen i Sverige.

Pent sminket flyktning i moteklær som klager over at det er 25 minutter å gå til bussen i Sverige.

Dette, mine damer og herrer, er bilder av den nye globale middelklassen. Det finnes mange av dem. De har råd til fine moteklær, mobiltelefoner, smykker, biler og å betale tusenvis av dollar til menneskesmuglere for å komme seg til Europa.

Misforstå meg rett: jeg synes det er kjempeflott at så mange milliarder av verdens befolkning kan leve så bra. Problemet oppstår når sosialister skal prøve å opprettholde sitt bilde av migrantene som veldig fattige. Når alle disse bildene av misfornøyde motekledde migrantene med smarttelefoner dukket opp, ble det forklart med at disse menneskene er velutdannede. De har universitetsutdannelse og tilhører overklassen der de kommer fra. Derfor har de råd til alle disse tingene. De flykter ikke fra fattigdom, men fra bomber og kuler og krutt.

Men så dukket det opp ny informasjon som ikke passer det gamle narrativet: kun 5% av migrantene har universitetsutdannelse. De fleste har knapt barneskolen. Hmmmm. Hvordan kan dette være mulig?

Svaret er veldig enkelt, og det er et svar jeg liker veldig godt men som sosialister ikke er særlig begeistret for. Det er ikke først og fremst fattige land som har blitt så veldig mye flinkere til å produsere rikdom. Det er omvendt: det er kapitalismen som har gjort varer og teknologi så mye billigere at selv nesten-analfabeter i korrupte sosialistiske semi-diktaturstater har råd til all verdens goder.

Kapitalismen løfter alle opp av fattigdom, også de som ikke har gjort noen verdens ting for å fortjene det. Ja, faktisk løfter kapitalismen opp selv de som aktivt saboterer sin egen velstand med sosialisme, reguleringer og korrupsjon. Det er så nært magi som det er mulig å komme.

Dog er det interessant å nevne at i de fleste land hvor folk har råd til mobiltelefoner, mopeder, biler og moteklær er det som regel store problemer med elektrisiteten, kloakk, vann, skole, veier og utdanning. Alle disse er tilfeldigvis områder hvor staten har ansvar. Merkelig det der.

Det er altså på høy tid å oppdatere sitt mentale kart over hvordan velstand er fordelt i verden. På tilsvarende vis er det også på tide å oppdatere sitt mentale kart over Syria og flyktningene som kommer derfra. Det de fleste tenker på når de hører om Syria er dette:

Bombet by i Syria

Bombet by i Syria

Dette er definitivt en del av situasjonen i Syria. Men faktum er likevel at store deler av Syria er ganske trygt og fredelig. I mange av byene går livet som normalt. Man hører om krigen, men merker ikke så mye til den. Her for eksempel er et bilde fra Damaskus:

Damaskus

Så er spørsmålet, hvis det finnes store trygge områder innenfor Syria, hvorfor i alle dager reiser ikke de syriske flyktningene dit? Svaret er at de fleste av flyktningene ikke flykter fra kuler og bomber, men fra en økonomisk depresjon som følge av krigen. Økonomien har falt dramatisk i Syria siden krigen startet, hvilket betyr at det er færre arbeidsplasser der, og generelt sett ikke noen lys fremtid økonomisk, selv om man er trygg for bomber og kuler.

Nå skal jeg ikke overdrive tryggheten: folk skjønner jo at selv om de er trygge akkurat nå herjer krigen ikke mange milene unna, og plutselig skjer det noe slik at krigen kommer til dem. De er altså trygge rent fysisk akkurat nå, men lever i risiko.

Det er ikke rart at mange ønsker å komme seg vekk fra et slikt krigsområde, og det er viktig å få frem at grunnen til at de søker et bedre økonomisk liv jo er fordi krigen har ødelagt økonomien. Økonomien er også et krigsoffer, og det er i så måte vanskelig å skille økonomiske flyktninger fra krigsflyktninger.

Likevel er det også viktig å forstå at de fleste syrerne som kommer hit ikke er folk som flykter direkte fra kuler og bomber, og selv om de ikke er godt utdannet har kapitalismen gjort at de har fått smaken på det gode liv, og de ønsker å få tilbake den levestandarden de hadde før krigen, kanskje til og med høyere levestandard.

Det er derfor du kan høre syriske flyktninger si at de vil flykte fra Norge tilbake til Syria fordi de føler at de ikke får det bedre her enn de hadde det fra før. Andre flykter fra Jordan og inn i Syria igjen, gjerne som transittland til Europa. Dette illustrerer i grunnen poenget mitt. Det er ikke først og fremst de direkte krigshandlingene de flykter fra, men de økonomiske konsekvensene av krigen.

Jeg har stor forståelse for at folk ønsker et godt liv og søker seg til en bedre tilværelse enn det de finner i flyktningleirer. Likevel er det viktig å forstå at de migrantene som nå er i bevegelse er vesentlig rikere enn det de fleste nordmenn var under 2. verdenskrig. Det er altså viktig å sette ting i perspektiv. De folkene som er på flukt er i hovedsak middelklassemennesker som er vant til å ha TV, internett, mobiltelefoner, mopeder, shoppingsentre og byliv rundt seg.

At de savner disse tingene i en flyktningleir er forståelig men det er ingen unnskyldning for å stakkarsliggjøre dem og hyle og bære seg om hvor fryktelig de har det. Det finnes faktisk folk som har det mye, mye verre som ikke får noen oppmerksomhet i dag. Og hver eneste av flyktningene som overmedmenneskene skal gi en luksustilværelse i Norge er midler som går på bekostning av hjelp til andre.

Fattige versus middelklasseflyktninger

Fattige versus middelklasseflyktninger

Av en eller annen grunn ser det ut som om en stor del av det norske folk har fått det for seg at den eneste måten å hjelpe folk på er å bedrive selvskading. Lider man ikke selv har man egentlig ikke hjulpet. Derfor ligger det nå an til at disse galne menneskene har tenkt å svi av minst 1000 milliarder kroner på 100.000 middelklassemennesker som vil ha et bedre liv.

Og dette er et konservativt estimat. Vi snakker om at UDI nå har oppgradert sine estimater for hvor mange migranter som vil komme til Norge i de neste 3 årene. 30.000 i år, 35.000 i 2016 og 2017. 100.000 totalt. 75% av dem forventes å få asyl. Så har vi familiegjenforening som bringer oss opp i 130.000. Og så har vi henteekteskap som bringer oss opp i 200.000. Og det antar at vi holder oss til 3 år. Dette kan pågå i 10 år. Er vi riktig “heldige” kan vi ende opp med til sammen 600.000 migranter i landet, og de fleste av dem har bare barneskolen, og kommer til å havne på NAV. Og tall fra Danmark viser at de sosiale problemene fortsetter i flere generasjoner. Kun 50% av andregenerasjons-migranter er i arbeid i Danmark.

Den totale regningen for alle migrantene som kommer til Norge kan bli — hold deg fast — 12.000 miliarder kroner for 600.000 migranter. Da trenger vi ikke å bekymre oss over hva vi skal bruke oljefondet til for å si det sånn.

Og bare sånn i tilfelle du lurte: det beløpet tilsvarer 10 ganger det beløpet (inflasjonsjustert) hele Europa fikk i Marshallhjelpen etter 2. verdenskrig for gjenoppbyggingen etter krigen. Og det er altså for å sikre at 600.000 mennesker skal få leve som de 5% rikeste i verden.

Men selvskadingen til selvmords-sosialistene er egentlig ikke helt selvskading. De vil nemlig at noen andre enn de selv skal ta regningen, og de kaller deg grisk hvis du ikke vil ofre dine barns fremtid for deres selvskadingsprosjekt. Det finnes heldigvis en ting som kan stoppe galskapen: sosialister er bare hjertevarme med andres penger. Straks de selv må begynne å ta en del av regningen er det slutt på solidariteten. Når sosialistenes egne pensjoner blir kuttet og de ikke får sykehjemsplass og må betale mye mer i skatt, da forsvinner alt som heter hjertevarme som dugg for solen.

Posted in filosofi, politikk | 19 Comments

Er alle kulturer like gode?

Som ventet fikk jeg en del negativ respons på min forrige post der hvor jeg beskrev både nordisk og midtøsten-kultur på en litt sleivete måte. Om nordisk kultur skrev jeg:

“Finlendere viser hvor sterke de er ved å holde ut lengst i saunaer og bade lengst mulig isvann. Nordmenn viser styrke gjennom å klore seg fast “der ingen kunne tru at nokon kunne bu.” Nordmenn blir imponert av sånt, av selvpinere som velger å bo i huttiheiti avskåret fra sivilisasjonen, bare fordi de er sta. Det er vår måte å vise styrke på.”

Ingen reagerte på dette, at dette kunne være respektløst og en nedsettende beskrivelse av nordisk kultur. Om midtøsten-kulturen skrev jeg:

“Vi må ikke glemme at arabiske land er svært kulturelt tilbakestående. De klarer ikke produserer en eneste ting uten vestlig hjelp, ikke en gang blyantspissere. En del muslimske intellektuelle har forstått dette, men denne forståelsen er ikke utbredt i Vesten. Det snakkes faktisk mer om dette i Midtøsten enn i Europa.”

o-SAUDI-ARABIA-GENDER-MIXING-facebook-1Jeg ga linker til Youtube-videoer der hvor ledende intellektuelle arabere klager over hvor kulturelt tilbakestående de er. Selv om dette altså er noe som mørkhudete muslimske arabere selv sier var det tydeligvis helt grufullt og uakseptabelt når jeg en hvit vestlig ikke-muslim kunne finne på å si det samme. Hylekoret av forvrengte illrøde gapende ansikter skrek “rasisme!” og “kulturimperialisme!” Noen mente at dette var noe av det verste og mest nedsettende de noensinne hadde hørt noen si om en annen kultur. Hylekoret var soleklart på at det jeg skrev “åpenbart” var rasisme. Og det hele ble toppet med påstanden om at absolutt alle kulturer var 100% like gode. Det finnes ingenting bedre med vestlig kultur. Ingenting!

Sannheten er at jeg egentlig var veldig snill og rund i kantene da jeg beskrev Midtøsten-kulturen, og jeg kunne ha brukt langt sterkere ord uten å være upresis i min beskrivelse i det hele tatt. Men i stedet for at jeg skal beskrive kulturen i midtøsten, vil jeg heller bare la bildene tale for seg selv. Det er nemlig gjort en rekke videoopptak av ting som skjer svært ofte i denne kulturen, og da vil jeg heller la folk bedømme selv uten at jeg skal legge for mange ord og beskrivelser i munnen på folk. Jeg skal komme med et par generelle kommentarer, men skal ikke si om dette er bedre eller dårligere enn vestlig kultur. Bedøm selv.

Jeg begynner med å påpeke at jeg skal legge ut ganske mange Youtube-videoer, men noen vil hevde at dette er et unntak og at disse ikke representerer kulturen på noen som helst måte. Til disse vil jeg si at det er ytterst få av disse hendelsene som både blir tatt opp på video og lagt ut på Youtube. Kan det være så mye som en promille av alle sakene? Du kan trygt gange disse eksemplene jeg gir med 1000.

Jeg begynner med behandlingen av etiopiske slaver i Saudi Arabia. Selve filmingen begynner rundt 1:20 inn i filmen. Ikke gå glipp av den. Alle som påstår at arabisk kultur er akkurat like bra som europeisk kultur bør se dette.

Legg merke til hvor mange som deltok i torturen av denne forsvarsløse kvinnen. Hele familien var der. Alle syntes det var greit. Mange deltok, tilsynelatende med stor sadistisk innlevelse. De holdt på lenge. Veldig lenge. Mange, mange slag. Det er ikke uvanlig at etiopiske slavearbeidere henger seg fordi de ikke holder ut livet som torturert slave.

Her er et eksempel på en filippinsk tjenestepike I Saudi-Arabia som ble helt kokende vann på fordi hun ikke kokte kaffen raskt nok. Den som utførte volden var mor i huset, altså utført av en kvinne. Legg også merke til hvor normalisert dette er i kulturen. Noen heller kokende vann på en tjenestejente? Pytt sann. Hun ble liggende i 6 timer før noen gadd å bringe henne til sykehuset, og ingen på sykehuset syntes det var rart eller merkelig at en tjenestepike var blitt utsatt for tredjegradsforbrenning. Hun måtte i all hemmelighet gi en lapp til en av sykepleierne for å få dem til å ta kontakt med familien hennes.

 

Og her har vi en tjenestepike fra Bangladesh som blir slått av herren i huset. Legg merke til at det ikke er snakk om et enkeltslag i raseri eller sinne. Han bare fortsetter og fortsetter å slå, selv når hun trygler om at han skal slutte. Ingenting tyder på at han ser på sin egen handling som noe unormalt. Ingen reagerer på det. Det er en del av kulturen.

Og her har vi bare en helt vanlig hverdag for etiopiske tjenestepiker. Legg merke til at de er bundet fast. De behandles som dyr.

Her har vi en kvinne som ble halshugget i Saudi Arabia i år. Vi får ikke vite hva hun er dømt for, men vi kan se at dette regnes som helt normalt. Folk står og ser på som om det er en helt vanlig onsdag.

Her har vi en indonesisk kvinne som ble gruppevoldtatt av arabiske menn i Saudi-Arabia. Men tydeligvis var det ikke godt nok for disse mennene å bare voldta henne. De måte kutte henne opp også. Hun døde senere på sykehuset av skadene.

Her er intervju med noen misbrukte tjenestepiker i Saudi-Arabia.

Her er enda en tjenestepike som har hengt seg for å unnslippe den dårlige behandlingen.

Her blir etiopiske mannlige arbeidere torturert av blant annet Saudi-politi.

Her er en mannlig tjener som blir torturert av sin arbeidsgiver.

Og her er en video hvordan dyr blir behandlet i arabiske land. Legg merke til hvordan hele landsbyen, store som små, er med på det, og har det veldig morsomt, en folkefest. Humor. De tar bilder av det og legger det ut på Facebook for å vise alle vennene sine. Altså noe som er sosialt akseptert. En del av normen. En del av kulturen.

Og her har vi en TV-kjendis i Saudi Arabia, en muslimsk predikant som regnes som et moralsk overhode, som torturerte og voldtok sin egen fem år gamle datter til døde fordi han mente hun var “en hore.” Hun ble voldtatt så hardt at hun brakk ryggen, og mange kraniebrudd. Men utrolig nok var det ikke dette som gjorde at saken fikk oppslag, for det å voldta og myrde sin egen datter faktisk lovlig i Saudi-Arabia. Nei, det som gjorde at dette fikk avisoppslag var fordi han i retten klarte å prute ned erstatningen til jentas mor fra 100.000 dollar til 50.000 dollar fordi jenter bare er halvparten så mye verdt som gutter. Og dette var altså en logikk retten gikk med på og syntes var helt greit.

Jeg kunne vist til mange flere saker, men jeg tror jeg har vist nok til å få frem et poeng. Dette er ikke unntak. For at noe slikt skal være så utbredt som det er i Saudi-Arabia må dette være en del av kulturen. Det må være sosialt akseptert. Det må være noe som barn læres opp til av sine egne foreldre. Slaveri har vært praktisert i arabiske land i tusenvis av år og er fremdeles meget utbredt.

Så min utfordring går til alle kulturrelativister der ute. Er denne kulturen akkurat like god som den nordiske kulturen? Er jeg rasist og arrogant kulturimperialist hvis jeg sier at en slavekultur som denne ikke er like bra som en kultur basert på likeverdighet og gjensidig respekt? Hvis kulturrelativistene svarer ja på at de mener at kulturen i disse landene er akkurat like bra som den norske vil jeg at de skal bevise dette ved å reise dit ned og jobbe som tjenere et par år. Hvis dere overlever kan dere fortelle litt om hvor berikende og akkurat like bra dette var som å bo et land med nordisk kultur.

Edit: jeg glemte å legge til at Saudi-Arabia er et relativt velstående land. Det går altså ikke an å bruke venstresidens standardunnskyldning for dårlig oppførsel, nemlig fattigdom. Videre, selv om Saudi-Arabia kanskje er hakket mer ekstremt enn andre land i regionen på disse områdene er det på ingen måte urepresentativt for holdninger til vold, tjenere, dyr og menneskeliv forøvrig. Ja, det finnes mange empatiske og sympatiske mennesker som lever i disse landene, men de fleste tør ikke “komme ut av skapet”, fordi vold er en så viktig del av den dominerende kulturen.

Posted in feminisme, filosofi, kultur | 40 Comments

Når kulturer misforstår hverandre

Jeg har hatt gleden av å tilbringe en god del tid i muslimske land og snakket med mange muslimer. Der får man truffet veldig mange interessante mennesker. Muslimer i Vesten er ofte litt annerledes fordi de er omgitt av frihet på alle kanter, mens i forholdsvis bakstreverske, fattige, ufrie land har mange muslimer et langt mer sårt forhold til frihet enn i Vesten. Jeg har hatt gleden av å hatt relativt dype samtaler med mange av dem og fått innsikt i måten de selv tenker og deres syn på hvordan kulturen fungerer.

En av disse var en ekstremt intelligent kar som jeg kom godt overens med, og han hadde et reflektert forhold både til islam og til Vesten. En av samtalene gikk noenlunde som følger:

– Jeg lurer på om Vesten er så svak på grunn av kristendommen.
– Hva mener du?
– Vel, Vesten er så fredelig, og ser ut til å vegre seg mot å bruke makt. Islam derimot er en krigersk religion. Vel, det er fred i Islam også, men den er først og fremst en krigsreligion. Du vet, i krig med andre religioner. Vesten er totalt militær overlegen men likevel forsvarer de seg ikke. Hvorfor er Vesten så svak? Jeg tror det er på grunn av kristendommen som gjør at de vender det andre kinnet til. Islam derimot er sterkt. Viser ingen nåde for fienden.

Først humret jeg litt over hvor fantastisk politisk ukorrekt denne uttalelsen var, for hvis det var blitt sagt av en hvit ikke-muslim i Vesten ville et politisk korrekt venstreorientert hylekor med forvrengte ansikter skreket “konspirasjonsteori!” og “rasisme!” så høyt at stemmebåndene hadde bristet. Og her var det altså en muslim som sa det til meg på en selvfølgelig måte, som om det var en helt innlysende ting som alle visste. Og så slo det meg: dette er allmennkunnskap blant muslimer. Da humret jeg ikke lenger.

Samtidig er det også åpenbart at det ikke er noen konspirasjon blant alle muslimer om å invadere andre land. Det ligger bare som et kulturelt minne om at det er slik Islam er, noe alle er trent opp til. Og med god grunn. Muhammed var jo en hærfører og de aller fleste som er muslimer i dag ble opprinnelig smidd i Islams lenker gjennom blodig erobring, hvor de fikk tre valg: underkast dere (Islam betyr “underkastelse), bli slaver (dhimmi) eller dø. De fleste valgte motvillig underkastelse, altså Islam.

Så etter litt nærmere betenkning og flere dype samtaler om disse temaene med reflekterte muslimer kom jeg frem til at de fleste i Vesten rett og slett er kulturelt inkompetente til å forstå kulturen i Midtøsten, og muslimer er tilsvarende inkompetente til å forstå vestlig kultur fordi verdiene og kulturene er så veldig forskjellige. Derfor tenkte jeg å skrive en blogg hvor jeg både forklarer europeisk kultur og muslimsk kultur slik at folk selv kan forstå hvordan folk fra disse kulturene misforstår hverandre. Dette er ment å kunne gi innsikt både til muslimer og til europeere, så jeg beskriver begge kulturene.

Kulturen i midtøsten

Kulturen i midtøsten er sentrert rundt begrepene styrke og svakhet. Styrke betyr evnen til å utøve makt på en hjerterå og voldelig måte uten medfølelse. Svakhet er å gi etter for sin empati og barmhjertighet. Tilgivelse, barmhjertighet og sympati er tegn på svakhet. I hverdagslige situasjoner er sinne den vanligste måten å vise styrke på. Sinne er et uttrykk for at man er villig til å bruke vold for å få gjennomført ting og blir tolket som et tegn på styrke. Vi har til og med et kulturelt minne om dette i Norge, nemlig uttrykket “sint som en tyrk.” Dette stammer fra den tiden da de muslimske tyrkerne invaderte Europa og stod ved Wiens porter.

Paradoksalt nok er svakhet svært utbredt i midtøsten. Folk er jevnt over veldig kuet og feige, og folk er klar over at det finnes mange papirtigre — folk som er i stand til å uttrykke sinne, men som faller pladask sammen i møte med motstand. Et glimrende eksempel på dette er den arabiske invasjonen av Israel i 1948 der hvor en rekke arabiske land gikk sammen om knuse Israel. Moralen var på topp på forhånd og mange sinte arabere inntok Israel. Der møtte de en gjeng med jødiske amatører stort sett utstyrt med  binders og sprettert, men den lille motstanden de var i stand til å gi var mer enn nok til å få sinnet til å bli til frykt. De stakk av med halen mellom beina.

Nettopp på grunn av denne feigheten er det utviklet seg en test for styrke. Hvis noen viser tegn til styrke (for eksempel ved å fornærme profeten Muhammed) må denne styrken testes for å se om det var ekte styrke eller om det var en papirtiger. Tegn på styrke møtes med sinne og påtatt sensitivitet. Hvis det var en papirtiger vil da de som forsøkte seg med et styrketegn bli redde og stikke med halen mellom beina. Da var det falsk alarm. Hvis derimot de som viste styrke følger opp ved å vise mer styrke, for eksempel ved å slakte ned alle de som protesterte, da er det et tegn på ekte styrke. Det var ikke kødd.

bashar-al-assadDette er forklaringen på hvorfor det er så mange brutale diktaturer i Midtøsten. Den eneste måten å få respekt på er å være mest brutal. Assad, Gadaffi, Saddam Hussein og Mubarak hadde alle det til felles at de ble oppfattet som sterke, altså at de er villig til å bruke alle virkemidler for å slå ned et opprør, og dett ga dem stor respekt i Midtøsten.

Nord-Europeisk kultur

Nordmenn beskrives ofte som emosjonelt “kjølige” av utenforstående. Dette gjenspeiler på mange måter nord-europeisk syn på styrke og svakhet. Å vise følelser er et tegn på svakhet. Dersom noen eksploderer i sinne mister han ansikt og blir av andre sett på som en sutrende liten baby.

Nord-europeere og særlig skandinaver lar det gå sport i å demonstrere sin styrke ved å vise hvor tolerante de er. Kristendommens bud om å vende det andre kinnet slår godt an i Nord-Europa fordi det spiller på forestillingen om å vise styrke gjennom hvor mye man tåler. Finlendere viser hvor sterke de er ved å holde ut lengst i saunaer og bade lengst mulig isvann. Nordmenn viser styrke gjennom å klore seg fast “der ingen kunne tru at nokon kunne bu.” Nordmenn blir imponert av sånt, av selvpinere som velger å bo i huttiheiti avskåret fra sivilisasjonen, bare fordi de er sta. Det er vår måte å vise styrke på.

Møtet mellom Midt-Østen og Nord-Europa

Dette bringer oss tilbake til samtalen jeg hadde med min intelligente muslimske venn. Han feiltolker europeisk toleranse som et tegn på svakhet. Han skjønner ikke at dette er europeernes måte å vise at de er sterkest på. Samtidig skjønner de ikke at muslimsk uttrykk for sinne ikke oppfattes som et tegn på styrke i Europa, men som tegn på at muslimer er en gjeng med sutrende babyer. De oppfattes — og behandles — som små barn. Så hvordan behandler man en liten baby skriker? Jo, man gir dem en smokk for å få dem til å holde kjeft.

I Midtøsten derimot tolkes denne toleransen som ettergivenhet og svakhet og dermed som et signal på at man kan bruke mer makt. De tror at europeere er redde dem, mens sannheten er det stikk motsatte: toleransen er et tegn på at europeere ser på dem som svake. Europeere derimot blir helt sjokkerte over at toleransen bare fører til at muslimer bare hyler og skriker mer og blir mer og mer voldelige. De skjønner ikke at toleranse sees på som svakhet og dermed et tegn på at man kan gruppevoldta den svake uten at det får noen konsekvenser.

I sin villfarelse prøver europeere å roe ned den skrikende babyen ved å være enda mer tolerant, og blir bare perpleks over at skrikingen da bare tiltar.

Muslimer flest skjønner ikke at europeere egentlig er veldig sterke og at de bare er tolerante så lenge tålmodigheten ikke er borte. Men historien viser med all mulig tydelighet hva som skjer når begeret er fullt, slik vi så i Tyskland på 1930-tallet. Når europeere har fått nok, brytes den tolerante fasaden med et eksplosivt sinneutbrudd som resulterer i at de som utbruddet går ut over umiddelbart mister alle illusjoner om at europeere er svake og ettergivende.

En mulighet for dialog

Jeg tror det er mulig å få til et mer konstruktivt forhold mellom europeere og muslimer gjennom gjensidig kulturell forståelse. Dersom europeere lærer seg at toleranse oppfattes som svakhet blant muslimer kan dette bidra til at europeere blir mer vare i snakke et språk som muslimer forstår. Samtidig, hvis muslimer lærer at europeisk toleranse er et tegn på at de ser ned på muslimer som små barn som ikke er voksne nok til å bli behandlet med samme respekt som europeere, vil det kanskje motivere muslimer til å skjerpe seg og ikke feiltolke toleransen som svakhet.

Mange Europeere er i dag feilaktig bekymret for at muslimer skal ta over Europa og lage det om til Eurabia. De europeerne som har dette synet har totalt misforstått styrkeforholdet mellom europeere og arabere. Vi må ikke glemme at arabiske land er svært kulturelt tilbakestående. De klarer ikke produserer en eneste ting uten vestlig hjelp, ikke en gang blyantspissere. En del muslimske intellektuelle har forstått dette, men denne forståelsen er ikke utbredt i Vesten. Det snakkes faktisk mer om dette i Midtøsten enn i Europa.

Så selv altså om europeere skulle komme i mindretall i Europa, hva så? Det er jo europeerne som sitter på all kunnskapen og produksjonsevnen. Hvordan skal muslimene klare å ta over? Skal de true med å NAVe oss i hjel, liksom? Husk at selv om Israel var i sterkt mindretall i 1948 og var utstyrt med sprettert og binders klarte de likevel å slå ned en invasjon fra alle arabiske naboland. Det finnes altså bare en måte for Europa å bli slavelagt og eurabifisert og det er hvis europeere faktisk aksepterer det selv. All historisk erfaring viser at når europeere får kniven på strupen henter de frem kampviljen, og det er i grunnen det som skal til for å vinne.

Forhåpentligvis går det ikke så langt. Det som derimot gjør at sjansen for at europeisk sinne og blodige motstandsvilje vekkes til live øker dramatisk er at vi har en gjeng med parasitter som har pervertert europeisk toleransekultur og gjort den om til et redskap for ren selvmordspolitikk: marxistene. Skal vi unngå et potensielt blodig utfall i en fremtidig konflikt er det viktig å få stoppet sosialistenes galskap. De driver nå aktivt hetse- og mobbekampanjer mot alle sammen som ikke aksepterer deres politikk, og deres kulturrelativisme. Ved å gjøre dette driver de rovdrift på europeisk toleranse, og bygger opp trykkokeren, og det vil før eller siden ende med forferdelse, hvis det ikke stoppes.

Jeg tror det ikke er for sent å forhindre sosialistene i bringe frem Mr Hyde i den europeiske Dr Jekyll, men det er en stor jobb å gjøre. Første steg er å ikke være redd for deres mobbing og hetsing. Sosialismens mobbekultur er noe som egentlig ikke hører hjemme, særlig i Europa, og anstendige nord-Europeere blir perplekse over at voksne og tilsynelatende oppegående Europeere kan oppføre seg så uanstendig og frekt. Vår ryggmargsrefleks er å være tolerante og konfliktsky. Dessverre vil dette ikke fungere på sosialistene fordi i henhold til det marxist-leninistiske menneskesynet er individet plastisk og kan formes til å bli hva som helst ved tilstrekkelig bruk av vold og mobbing. Sosialistene vil altså fortsette å mobbe så lenge de føler at det er en strategi som fungerer.

Min spådom er at så straks man slutter å la seg skremme av deres mobbing og i stedet viser styrke og motstand vil også hersketeknikkene deres slutte å fungere i befolkningen forøvrig. Det er ennå en lang vei dit, men vi kan rekke det før sosialistene rekker å vekke Mr Hyde i den europeiske folkesjelen.

Posted in filosofi, politikk, religion | 19 Comments

Svart/hvitt-tenkning

Vi mennesker har en fantastisk egenskap: vi har evnen til å abstrahere og kategorisere ting, sette merkelapper på alt i verden og på den måten være i stand til å orientere oss gjennom en jungel av farer og muligheter. Tenk så nyttig det er at det står “mat” på noen bokser i skapet vårt og “gift” på andre. Dessverre medfører også denne kategoriske tenkningen til at vi har problemer med å forholde oss til statistikk. Folk har en tendens til å tenke digitalt: enten er ting svart eller så er ting hvitt.

Dette gjelder ikke minst folks forståelse av rase. De to dominerende raseteoriene i historien har vært rasisme og egalitarisme. Rasisme går ut på å dele opp mennesker i veldig klare og tydelige kategorier basert på rase: ALLE svarte er mentalt underlegne hvite. Rasisme-teorien sier altså at man kan dømme et individs mentale evner og personlige egenskaper utelukkende på hans rasetilhørighet. På den motsatte enden av skalaen har vi egalitarismen som sier at det ikke finnes biologiske mentale forskjeller mellom raser. INGEN er mentalt overlegne eller underlegne noen andre.

Her har vi altså svart/hvitt-tenkningen i et nøtteskall: enten er alle svarte underlegne, eller så er ingen det. Alt eller ingenting. Begge teorier er akkurat like kategoriske, og begge teoriene er akkurat like feil og skadelige. Sannheten er mer kompleks enn dette og krever en statistisk forståelse.

Statistiske gråtoner

Hvit idiot og svart geni

Hvit idiot og svart geni

Rasismeteorien fikk en alvorlig knekk for over hundre år siden da forskningen på intelligens viste at mentale evner har en statistisk normalfordelingen innenfor en rase. Det betyr at det er enorm variasjon i intelligens, innenfor en rase. Det finnes idioter innenfor en rase, og det finnes genier. Faktisk er det slik at ca 1/3 av alle svarte amerikanere er smartere enn halvparten av hvite. Dette faktum alene burde være nok til å knuse all form for rasisme, og det har i grunnen også gjort det. I dag er det så godt som ingen som tror at en rase er overlegen en annen, eller at dette er en meningsfull påstand. Det går ikke an å dømme et individ basert på at han er av en bestemt rase.

Men vitenskapen gir også en akkurat like kraftig knekk til egalitarisme-teorien. Vi er ikke alle født like. Folk er født veldig forskjellige, både innenfor og mellom rasene. Gjennomsnittlig scorer svarte amerikanere rundt 15 IQ-poeng lavere enn hvite, mens orientalere scorer ca 5 IQ-poeng høyere enn hvite. Innenfor hver rase er det også veldig stor variasjon. Det er rett og slett utrolig naivt, på grensen til det religiøse, å tro at mennesker kan bo i så vidt forskjellige områder som isødet i arktis og jungelen i Amazonas i tusenvis av generasjoner uten at dette har hatt noen som helst innvirkning på biologien til hjernen vår, særlig når hjernen er vårt viktigste overlevelsesorgan som er hovedårsaken til at vi er i stand til å overleve i så dramatisk forskjellige klimaer og miljøer.

Den moderne kreasjonismen

Mange vil hevde at det er kontroversielle påstander at 1) det finnes raser, 2) at det finnes en biologisk arvelig egenskap intelligens som måles temmelig nøyaktig og kulturelt nøytralt av IQ-tester og at 3) det finnes statistiske genetiske forskjeller i intelligens og andre egenskaper mellom rasene. Det er definitivt sant at dette er kontroversielle påstander, på nøyaktig samme måten som det er enormt stor kontrovers mellom evolusjonister og kreasjonister. Denne kontroversen er høyst reell. Forskjellen er at evolusjonistene vet hva de snakker om mens kreasjonistene bedriver kreativ ønsketenkning.

På tilsvarende vis er det en stor kontrovers mellom fagmiljøene og folk utenfor fagmiljøene. Innenfor forskningsmiljøene er det lite kontrovers omkring de påstandene jeg listet opp ovenfor, men jo lenger vekk folk er fra fagmiljøene og jo mer ideologisk farget de er, jo mer kontroversielle synes de påstandene er.

Den store forskjellen mellom egalitaristene og kreasjonistene er at kreasjonistene er marginaliserte i samfunnet, mens innen temaene rase, IQ og arvelighet er det omvendt. Der er det fagmiljøene som er marginaliserte og det er den egalitaristiske skapelsesmyten som er opplest og vedtatt som politisk korrekt sannhet. Vårt samfunn er på mange måter analogt til middelalderen og inkvisisjonstiden, hvor religiøse fanatikere dominerte samfunnsdebatten. Egalitarismen har et like sterkt grep om samfunnet i dag som rasismen hadde frem til midten av 1900-tallet. Dette viser hvor lett det er for folk å falle inn i ensidig kategoriske og dermed dogmatisk tenkning.

Hvordan forholde seg til statistikk?

Kategorisk tenkning er viktig, men i visse tilfeller er det ekstremt viktig å mestre gråtonetenkning også. Statistikk er viktig. Så la oss holde oss til dette svært betente temaet rase, og se hvorfor kunnskap om raseforskjeller er viktig.

Hvis vi observerer at svarte er totaldominerende innen en del sportsgrener slik som basketball, sprint og langdistanse, hvordan bør vi tolke dette? Bør vi tolke denne statistiske overrepresentasjonen som rasisme mot hvite og asiater? Sitter det en hel gjeng med svarte rasister rundt omkring og styrer sportsindustrien? Nei, raseforskningen forteller oss at det er vesentlige statistiske fysiske forskjeller mellom rasene. Svarte har høyere testosteronnivå som gjør dem både høyere og mer muskuløse, og de har en beinbygning som gjør dem egnet til sport. Selv om det er stor variasjon innad i rasene innen fysikk er svarte statistisk dramatisk overrepresentert i ytterpunktene for fysikk.

Vi kan altså bruke raseforskning til å konkludere med at hvite og asiater ikke utsettes for rasisme innen sport. Utfallet er som forventet dersom sport er 100% meritokratisk.

På tilsvarende vis er det ikke kjønnsdiskriminering som ligger til grunn når menn er dramatisk overrepresentert på voldsstatistikken sammenlignet med kvinner. Menn og kvinner er biologisk forskjellige, og menn har høyere testosteronnivå, noe som gjør at vi kan forvente at menn er overrepresentert i voldsstatistikken. Vold henger også delvis sammen med lav IQ (lav impulskontroll), og siden menn har en større variasjon i IQ enn kvinner er det flere idioter blant menn enn blant kvinner (men også flere genier).

Av samme grunn bør vi også rent statistisk sett ikke bli overrasket over at svarte er dramatisk overrepresentert på kriminalitetsstatistikken. Unge svarte menn utgjør 3% av USAs befolkning men står for over 50% av alle mord. Dette skyldes en kombinasjon av høyre testosteronnivå i menn, mindre impulskontroll hos unge, lavere IQ hos svarte og høyere testosteronnivå hos svarte. At svarte arresteres oftere enn alle andre skyldes altså ikke rasisme, men biologiske forskjeller.

Av samme grunn bør vi forvente at hvite og asiater dominerer innen intellektuelt krevende områder som matematikk, vitenskap og forretningsvirksomhet. At hvite og asiater, og særlig menn, lykkes oftere innen disse er ikke utslag av patriarki eller av hvit rasisme, men av statistikk. Å mistolke disse statistiske skjevhetene som rasisme eller kjønnsdiskriminering ville være et ekstremt overgrep mot de som urettmessig rammes av en slik beskyldning.

Det store spørsmålet er hvordan vi kan akseptere at denne statistikken er et utslag av biologi uten å bli rasister eller mannssjåvinister. Det er i grunnen veldig enkelt. Bare se på hvordan vi håndterer menn. Menn statistisk sett er tiltrukket av kvinner som er yngre enn seg, og omvendt for kvinner. Årsaken til dette er biologisk: menns verdi stiger med alderen (mer rikdom), mens kvinners verdi topper seg i ung alder når fødefabrikken fungerer på sitt beste, og dernest faller verdien på kvinner med alderen. Som en konsekvens av dette er menn overrepresentert på statistikken over pedofile. Likevel klarer de fleste på merkelig vis å leve med dette uten å tro at alle menn er pedofile. Vi klarer å ha to tanker i hodet samtidig.

Hvis vi kan vurdere menn individuelt uten å automatisk dømme dem som pedofile voldsaper, da klarer vi helt sikkert også å vurdere svarte individuelt.

Statistikk må tolkes riktig

En av de største farene med statistikk er at det er så lett å ta alle under en kam. Derfor må man være veldig forsiktig med hvordan man bruker statistikk og hele tiden være klar over at statistikk jevner ut underliggende individuelle forskjeller. La meg ta et eksempel til ettertanke:

Vi får ofte høre om hvor mange fattige det er i USA, hvor store forskjellene er, og hvor farlig våpenlovgivningen er fordi det er så mange mord i USA. Alle disse påstandene begrunnes med statistikk. Men bak denne statistikken for USA som helhet skjuler det seg etniske forskjeller. Hva skjer med statistikken dersom vi kun ser på de hvite i USA? Da finner vi plutselig ut at det ikke er særlig mye større forskjeller i USA enn i Norge, at det nesten ikke finnes fattige og at USA er et av verdens tryggeste land med et av de laveste drapsratene i verden.

Hvordan er dette mulig? Svaret er at hispanics (hovedsaklig amerikanske indianere) og særlig svarte er så dramatisk overrepresentert både på kriminalitetsstatistikken og på fattigdomsstatistikken at det får USA som helhet til å fremstå nærmest som et uland.

Men er det slik at USA behandler svarte og hispanics veldig dårlig da? Nei, de er de rikeste og minst kriminelle svarte og hispanics i hele verden. Som gruppe gjør de det altså bedre i USA enn stort sett noe annet sted på planeten.

Dette er nyttig å vite når man diskuterer politikk, og særlig om hvor fæl USA er, sammenlignet med Norge. Hovedforskjellen mellom USA og Europa er at Europa foreløpig har en større andel hvite.

Dette er derimot i ferd med å endre seg, noe blant annet vi ser klart og tydelig i Sverige, hvor nå 25% av befolkningen er innvandrere i all hovedsak fra midtøsten. Før valget i 2013 lovet høyresiden i Norge å tillate flere privatskoler, men de skrinla disse planene da venstresiden viste til en rapport hvor Sverige har fått dårligere resultater i skolen etter at de begynte å privatisere.

Her er nok et eksempel på dårlig bruk av statistikk, for bak dette enkle tallet skjuler det seg en rekke strukturer, deriblant etnisitet. I samme periode som man begynte å privatisere skolene begynte Sverige også sin selvmordsinnvandring av analfabeter og kulturelt lite utviklede folk med lav IQ fra Midtøsten. Gjennomsnits-IQen i Syria, for eksempel, er 83. I Egypt er den 81, Libanon 82, Algerie 83, Marokko 84, Afghanistan 84 og Pakistan 84 for å nevne noen relevante land. Hva tror du effekten på skoleresultater vil være når barn fra disse kulturene begynner på svenske skoler? Fallende resultater. Resultatene viser også at det nettopp er innvandrerbarn som sliter mest på skolen.

Samtidig skjuler statistikken også det faktum at privatskoler gjør det bedre enn offentlige skoler. Det er altså ikke privatiseringen som er årsaken til de fallende resultatene i Sverige, og det er dypt uredelig å påstå noe slikt. Privatiseringen får skylden når det i realiteten er sosialistenes egen selvmordsinnvandring som er årsaken.

Mange har snakket om hvilken berikelse de syriske flyktningene vil være for Norge, men når vi altså vet at gjennomsnitts-IQen i Syria er 83 betyr det at rundt 1/3 av flyktningene som kommer til landet har en IQ som for en europeer tilsvarer et mildt tilfelle av Downs syndrom, så er det bare å trekke frem NAV-kalkulatoren for å finne ut hva denne berikelsen vil koste skattebetalerne i mange generasjoner fremover.

Konsekvensene av å skjule sannheten

Sosialister er overbevist om at det å snakke om denne ubehagelige sannheten skaper rasisme. I realiteten sier altså sosialistene at det kun finnes to mulige alternativer: enten er man egalitarist eller så er man rasist. Sier man sannheten om de statistiske forskjellene mellom raser og etniske grupper skaper det hat og da er det gasskamrene next. Faktisk er jeg rimelig sikker på at selv om absolutt alt som er skrevet i denne artikkelen er på trygg vitenskaplig grunn er det mange sosialister som ikke vil nøle med å stemple meg som rasist, til tross for altså at jeg viser hvordan raseforskningen undergraver rasisme.

Jeg tror heller at et systematisk forsøk på å skjule sannheten gjennom kreativ journalistikk og hetsing av de som forsøker å opplyse om disse tingene fører til trykkokereffekten, der hvor det bygger seg opp et sinne og et hat til det eksploderer. Dette ser vi allerede i Sverige hvor Sverigedemokratene nå har 25% oppslutning. Politikken som som føres i Sverige er så katastrofal at selv et parti som Sverigedemokratene fremstår som et bra alternativ for nærmere hver tredje etniske svenske. Say no more.

Jeg tror i stedet at en ærlig debatt hvor alle fakta kommer på bordene ville bidratt til å undergrave rasisme. En av konsekvensene av en ærlig debatt ville vært at det ble fullstendig slutt på velferdsinnvandring. Å si ja til innvandrere fra lav-IQ-land er å nærmest garantere at man får en permanent underklasse som lever på NAV. Dette avler misnøye og  mistillit hos alle. Skattebetalerne blir sure fordi de må fø på en skokk med NAVere samtidig som deres egne gamle foreldre blir neglisjert på gamlehjem, og lav-IQ-innvandrerne blir sinte og sure fordi de ikke lykkes særlig bra i et land med IQ-murer på alle kanter.

En måte å unngå hele problemet er friborgerskap for arbeidsinnvandrere. De vil da ikke har rett på noen sosiale ytelser men til gjengjeld betaler de heller ikke noen sosiale skatter. En slik ordning gjør at arbeidsinnvandrerne ikke belaster skattebetalerne, samtidig som det fungerer som et filter: kun de som er smarte nok til å få jobb i Norge vil komme hit. En slik ordning fungerer altså som et effektivt filter slik at vi bare får hit de menneskene som bidrar positivt til seg selv og til landet.

Men jeg tror at før nordmenn er modne for debatten om friborgerskap må de først få fakta i saken, og forstå at venstresiden ikke har noen løsninger å tilby, bare problemer.

Posted in filosofi, politikk, vitenskap | 34 Comments

En ny politisk trend i Vesten

I de senere årene har det gradvis sneket seg inn en ny politisk trend i Vesten. Det har dukket opp stadig nye politiske figurer, bevegelser og partier ut av ingenting, og utfordret det etablerte politiske hegemoniet med overraskende tyngde. Sist ut av slike politiske “bomber” er milliardær Donald Trump og selverklært sosialist Bernie Sanders som begge gjør det forrykende bra i meningsmålingene i presidentvalget. Ja, vi risikerer faktisk at det blir et presidentoppgjør mellom to politiske outsidere. Trump vs Sanders.

trump-sandersMen det er ikke bare i USA dette skjer. Det skjer over hele Europa også. I Norge har plutselig MDG dukket opp ut av ingenting og blitt et stort parti i løpet av kort tid. I Danmark har Liberal Alliance gjort stor suksess og er nå det største partiet blant de unge under 35 år. Over hele Europa ser vi det samme: Sverigedemokraterna i Sverige, Dansk Folkeparti i Sverige, UK Independence Party i Storbritannia, Jobbik i Ungarn, Gylden Daggry og Syriza i Hellas, Front National i Frankrike og Pegida i Tyskland. I tillegg har vi Tea Party-bevegelsen i USA og Occupy Wall Street. Og vi kan faktisk legge til Obama i denne trenden, fordi han var en total outsider uten erfaring fra Washington da han vant nominasjonen i det demokratiske partiet.

Mange av disse er mot fremmedkulturell innvandring, noen av dem er sosialistiske, noen er liberale, noen er grønne. Felles for dem alle er at de er outsidere. De tilhører ikke den kompakte eksisterende politiske eliten. De vil ha forandring. Det er interessant å merke seg at Obama gikk til valg i 2008 på slagordet “Change.”

Jeg tror at den trenden vi nå ser er nettopp dagens tidsånd. Folk vil ha forandring fordi det gradvis har sneket seg inn en generell misnøye og mistillit til det eksisterende politiske hegemoniet. Folk klarer ikke helt å sette fingeren på hva som er galt, men de vet at de ikke vil ha det som er nå.

Særlig en av trendene er urovekkende. Mange av de nye partiene og bevegelsene jeg nevnte er sterkt innvandringskritiske og ofte med tilsnitt av rasisme, og de har ofte mellom 20 og 30% oppslutning i sine land. Sverigedemokraterna for eksempel har i følge en fersk meningsmåling 25% oppslutning, og med tanke på at 25% av de stemmeberettigete er innvandrere, hovedsaklig muslimer som er hovedfienden til SD, er det rimelig å anta at det kun er etniske svensker som i stor grad stemmer på SD. Det tyder på at SD har hele 33% oppslutning blant Sveriges urbefolkning.

Hvordan reagerer så den politiske eliten på dette? Som de alltid gjør: med maktarroganse. Det er ikke maktelitens politikk det er noe galt med, kan skjønne, men folket. I stedet for å ta denne trenden som nå gjenspeiler seg over hele Vesten på alvor, avfeies den eplekjekt som utslag av “populisme.” Jeg har alltid syntes at det begrepet er litt merkelig å bruke som et skjellsord i et demokrati. For meg virker det som om “populisme” brukes i betydningen “noe mange folk vil ha men som den rådende politiske eliten er uenige i,” men hva vet vel jeg?

Standardresponsen på bekymringene rundt innvandring, især fra muslimske land, er at slik bekymring er rasisme eller kaldt og kynisk. Med andre ord, 1/3 av urbefolkningen som har bodd i landet i tusenvis av år besvares med mobbing for å få dem til å holde kjeft og adlyde.

Min spådom er at alle etablerte partier som holder på på den måten der vil oppleve en svært ubehagelig overraskelse når hersketeknikkene ikke fungerer og disse nye partiene bare flommer inn og tar plassene i parlamentene fra de etablerte partiene.

Generelt sett er det en dårlig idé å bare ignorere og undertrykke hva et stort og voksende mindretall av befolkningen mener, og det gjelder alle partier og ideologier.

 

Posted in filosofi, finanskrisen, politikk | 14 Comments

Sofapartiet vant valget!

hjemmesitterDet er bare å sende sine gratulasjoner til de 40% av den norske befolkningen som stemte på Sofapartiet. Sofavelgerne vant valget med solid margin. Koalisjonspartneren deres De Blanke hadde også et brakvalg og fikk 0,6% oppslutning. Over 15.000 velgere kom seg ut av sofaen ene og alene for å stemme blankt. (I fylkestingsvalget var tallet enda høyere)

Denne koaliasjonen har også fått en helt ny tredje partner, nemlig Liberalistene. I likhet med Sofapartiet og De Blanke har Liberalistene ikke noe tillit til politikere, men til forskjell fra Sofavelgerne og De Blanke vil Liberalistene gå aktivt inn i politikken for å være vaktbikkje og sørge for at politikerne klarer å gjennomføre minst mulig av sin politikk. Partiet stilte bare i Oslo og regnet denne valgkampen kun som tørrtrening for valget i 2017, men fikk likevel til slutt 458 stemmer. I skolevalgene fikk Liberalistene 1,1% oppslutning.

80% av medlemmene i Liberalistene er tidligere medlemmer av Sofapartiet. Leder og nestleder i Liberalistene Oslo var inntil for et par år siden ikke interessert i politikk i det hele tatt. Leder i Liberalistene Oslo, Roald Ribe, sier at han i dette valget stemte på et parti for andre gang i sitt liv.

Det som skiller Liberalistene fra Sofapartiet og De Blanke er at de ønsker å gjøre noe med det faktum at det norske demokratiet er i ferd med å miste all legitimitet når kun 60% av befolkningen stemmer ved valget. Det betyr at det kun trengs 30% oppslutning for å få “flertall.”

De som sitter hjemme er folk som ikke bryr seg om politikk og helst ikke vil ha noenting med det å gjøre. De som derimot setter agendaen — og som kun har et mindretall av befolkningen i ryggen — er de mest styringskåte politikerne. Og bare for å illustrere hvor ille dette er: i Oslo kan Miljøpartiet De Grønne, det aller mest styringskåte partiet av dem alle, få ordføreren, til tross for at de kun fikk 8,1% oppslutning. Inkluderer vi hjemmesitterne fikk MDG kun 5,1%.

Problemet er altså at ingen taler hjemmesitternes sak, selv om de er den desidert største velgergruppen. De tas ikke en gang med i statistikken og nevnes ikke med et ord i politiske diskusjoner. Dette har Liberalistene gjort noe med. De skal prøve å få hjemmesitterne som har gitt opp det politiske systemet ut av sofaene sine for å stemme på det eneste partiet som taler deres sak, nemlig å få politikerne til å gjøre minst mulig.

Det skal bli spennende å følge med på dette lille nye, blokkuavhengige mikropartiet i 2017 da de stiller landsdekkende. Klarer de å nå ut til hjemmesitterne og andre som er misfornøyde med dagens politikere? Det vil tiden vise.

Følg gjerne Liberalistene på Facebook. Du finner også Sofapartiet på Facebook.

Posted in filosofi, politikk | 8 Comments

Hva står MDG for?

Dette gullkornet var å finne i Stavanger Aftenblad nylig som oppsummerer på en fin måte hva MDG står for:

MDG

Posted in filosofi, miljø, politikk, religion | 20 Comments

Liberalistene

En del har kanskje ikke fått med seg at Det Liberale Folkepartiet har gått i dvale, og vil derfor bli skuffet når de kommer til valglokalene og finner at DLF ikke stiller til valg. Men fortvil ikke: det nye partiet Liberalistene har tatt over stafettpinnen og stiller til kommunevalg i Oslo 2015, og landsdekkende i stortingsvalget 2017.

Liberalistene er et nytt parti, med nytt navn, nye folk og ny profil, men de som liker DLF vil stort sett føle seg hjemme også i Liberalistene.

Liberalistene

 

Liberalistene er et nytt parti og fremdeles nokså lite, men er Norges raskest voksende parti, i skrivende stund med nærmere 620 medlemmer, og en vekst på over 10% per måned nå i valgkampen. Liberalistene er også i sterk vekst på Facebook, med nærmere 3500 likes i skrivende stund. I tillegg er det danske søsterpartiet Liberal Alliance det største partiet blant unge under 35 år med over 20% oppslutning i følge en ny meningsmåling. Liberalistene forventer at de har flere medlemmer enn Rødt innen Stortingsvalget i 2017.

Hva står så Liberalistene for? Enkelt og greit: ditt liv, ditt valg. Politikere skal gjøre minst mulig. Statens oppgave skal på sikt begrense seg til politi, rettsvesen og militær. Kun ekte kriminalitet (vold og trusler om vold mot fredelige mennesker) skal være forbudt.

Det betyr at velferdsstaten gradvis og på en trygg og bærekraftig måte skal avvikles. Dette kalles stillasmodellen.

Stillasmodellen

Torbjørn Jagland kalte en gang vår velferdsstat for “Det Norske Hus.” Det er en god analogi. Forestill deg at dette huset er blitt mange etasjer høyt men er bygget av elendige byggmestere slik at det har blitt ustabilt og vil kollapse i fremtiden. Det er ikke bærekraftig, og bør rives. Problemet er at det bor folk i huset og det må rives mens de bor der. Hvordan gjør man dette på en ansvarlig og trygg måte? Jo, man setter opp et stillasverk som skal stå mens man river huset fra toppen og ned, bit for bit.

Man starter altså med det enkleste først og bevarer lengst den delen av velferdsstaten som er vanskeligst å gjøre noe med. Det betyr at det siste man kutter i er pensjoner og trygd for uføre.

Man starter med å avvikle den delen av velferdsstaten som gir minst omstilling og som gir størst gevinst. Først på lista er kravet om handicaptoalett i alle nye boliger. Å fjerne denne tøysereguleringen tilsvarer å gi skattelette på 100.000 kroner til alle som bygger nytt hus.

Norge er full av slike tøysereguleringer som kun saboterer verdiskapning og gir arbeidsplasser til maktkåte byråkrater. Man kan enkelt fjerne dem uten at det går ut over eksisterende tilbud og samtidig som det gjør at folk får beholde mer av egne penger.

Dernest begynner man med å føre alle friske mennesker over på private ordninger. Friske folk må spare til egen pensjon, forsikre seg selv mot uførhet og sykdom, spare til arbeidsledighet og betale for barnehager og skoler. Dette skjer samtidig med at skattesatsene og avgiftene (og det totale skattenivået) senkes.

Den avgiften man beholder lengst er momsen. På den måten “straffer” man forbruk, samtidig som man belønner sparing og investering, noe som er sunt for økonomien og som samtidig også gir hver og en anledning til å bestemme hvor mye de selv skal betale i skatt.

Konsentrert frihet

En viktig del av Liberalistenes strategi er å tilby konsentrert frihet til velgerne. Alle de andre partiene tilbyr liberalisme i utblandet form, og dersom man ønsker mer konsentrert frihet kan man aldri få dette ved å stemme på de andre partiene. En stemme til Frp for eksempel er kun 20% stemme til liberalisme, og 80% stemme til nasjonalisme, konservatisme og sosialdemokrati. Man kan altså få 5 ganger mer frihet igjen for stemmen sin med en stemme til Liberalistene enn man får til et annet parti.

Liberalistene lar velgerne selv få velge hvor utblandet frihet den enkelte vil ha, fordi Stillasmodellen medfører et Veikart for fred og frihet — en rekkefølge som ting vil gjennomføres i, i takt med hvor stor oppslutning Liberalistene har. Dermed kan velgeren selv se når det er fare for at noe hun er sterkt uenig i blir gjennomført. Når dette skjer kan hun stoppe dette simpelthen ved å slutte å stemme på Liberalistene, men inntil da kan hun stemme taktisk og bruke Liberalistene til å trekke samfunnet i en mer fredelig og friere retning.

Kommunevalget 2015

Selv om partiet er rykende fersk stiller det likevel til valg i Oslo i år. Du kan altså allerede nå ved kommunevalget i 2015 stemme på Liberalistene dersom du er folkeregistrert bosatt i Oslo.

Posted in filosofi | Leave a comment

En liten hverdagsprotest

Sikkerhetskontrollen på flyplassen er noe herk, og det som gjør det ekstra surt er at den bare er tull og tøys. Den er helt unødvendig. Det er akkurat like farlig/trygt å fly som det er å ta trikk, buss, båt eller gå på teater eller Rema 1000. Hvis det skal være nazi sikkerhetskontroll på fly, hvorfor ikke da på alle de andre plassene som er akkurat like mye/lite utsatt for terror?

Det er kjipt, men det finnes heldigvis en ørliten hverdagsprotest man kan gjøre for å vise misnøye med systemet. Etter sikkerhetskontrollen har de frekkhetens nådegave å sette opp en automat hvor man kan rapportere hvor fornøyd man er med “kundeservicen”! Det blir litt som å spørre om kundetilfredshet etter waterboardingen i Guantanamo. Svaret bør være “svært misfornøyd,” uansett hvor tilsynelatende pen behandling man fikk i kontrollen, eller uansett hvor rask og effektiv den var. Kontrollen er et unødvendig overtramp. Si fra ved å trykke på den røde knappen.

sikkerhetskontroll

 

Posted in politikk | 20 Comments