Generasjon Identitet

Mens folk har vært opptatt av klassiske politiske saker som skatt, skole og miljø har det oppstått en trend i Europa som nesten ingen har plukket opp på radaren. Inntil nylig var den heller ikke på min radar. Jeg ble for alvor bevisst på dette da jeg var i konfirmasjon litt tidligere i år. Jeg ble sjokkert. ALLE jentene gikk i bunad. Da jeg ble konfirmert på 1980-tallet gikk de fleste i hippe 80-tallskjoler, og kun en og annen særing gikk i bunad.

Jeg sjekket om dette bare var en tilfeldighet, men neida. Dette er en gjennomgående trend over hele landet. Nesten alle bruker bunad. Bare sammenlign disse to konfirmasjonsbildene fra henholdsvis midten av 1980-tallet og 2015.

Konfirmasjonsbilde fra 80-tallet

Konfirmasjonsbilde fra 80-tallet. Bunad var en sær ting.

Konfirmasjonsbilde fra 2015

Konfirmasjonsbilde fra 2015. ALLE har bunad.

Nå i julen fikk jeg en annen lignende opplevelse. Folk har lenge hatt julelys i vinduene sine, men nå i år så jeg plutselig en bestemt type julelys som det plutselig var blitt veldig mange av: julestjerner. Når skjedde dette?

For 30 år siden var pinnekjøtt et Vestlands-fenomen. Nå plutselig har pinnekjøtt spredt seg til hele landet. Og noen av de mest populære programmene på TV i nyere tid har vært «Monsen på tur», «Superbonden», «Farmen» og «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu».

Og som ikke det er nok sitter plutselig kulturministeren i bunad og sender julehilsen på Facebook hvor hun hyller brunosten, Kvikk Lunsj, dugnad og grøt. Hun avslutter med å si:

«Vi må tro på våre verdier. Være stolte av de. Og med selvtillit vise frem den norske kulturarven som generasjoner før oss har bygd opp. Å opptre nøytralt er også et valg. Vær stolt av det norske. God jul!»

Dette sier hun som svar til at Nylund skole i Stavanger angivelig skulle nekte elevene å synge «Deilig er jorden» eller bruke ord som «nisse» og «jul» fordi det kunne virke støtende.

julestjerneHva i alle dager skjer? Min påstand er at alle disse fenomenene henger sammen. Julestjerner begynte først for alvor å poppe opp i folks vinduer da politikere erklærte at julestjernen var støtende fordi den var et kristent symbol og måtte fjernes. I takt med undertrykkende politisk korrekthet har det norske folk på en stillferdig, mild og jovial måte reagert med å omfavne og støtte opp om norske verdier, ting som vi forbinder med vår norske kulturarv og identitet som nordmenn.

Dette skjer ikke bare i Norge. Det skjer over hele Europa. I Norge har vi ikke merket så alt for mye til politisk korrekthet ennå, men i land som Tyskland, Østerrike og Frankrike hvor politisk korrekthet er langt mer kvelende har en patriotisk motreaksjon begynt å ta organiserte former. Den kaller seg for «Identitäre bewegung» eller Identitærbevegelsen på norsk.

Identitærbevegelsen består av unge mennesker som sier at de tilhører Generasjon Identitet. De er pan-europeisk og er opptatt av å bevare europeisk kulturarv og demografi. De er altså kommet et lite steg videre forbi bunad, pinnekjøt og julestjerner og har tatt et valg om å aktivt kjempe for europeiske verdier gjennom aktivisme. De vil stoppe masseinnvandringen fra ikke-europeiske kulturer, og forsøker å rive den politisk korrekte lydmuren.

Men i likhet med bunadsungdommen i Norge er disse ikke slemme rasister. De er hippe, hyggelige, ikke-voldelige ungdommer som er bekymret for fremtiden, og som har begynt å protestere på en fredelig måte mot at Angela Merkel spiller russisk rulett med deres kulturarv. Det er ikke det at de er fiendtlige mot fremmede mennesker, men de ønsker ikke at eliten skal gi bort det europeiske arvesølvet til folk som ikke har en naturlig tilknytning til den europeiske kulturarven.

Jeg tror at folk gjør lurt i følge med på denne og andre bevegelser for de er en del av en ny generasjon europeere som ikke aksepterer vestlig selvhat. Vi kommer trolig til å se mer til disse. Hvem vet, kanskje kommer de til og med til Norge? I mellomtiden er det bare å følge med på trender i tiden som peker i retning av en større bevissthet rundt egen kulturarv og tilhørighet.

 

 

 

 

 

Share this:
This entry was posted in filosofi, kultur, politikk. Bookmark the permalink.

21 Responses to Generasjon Identitet

 1. realist says:

  Dette er nok en naturlig reaksjon, når folk merker at deres egen identitet er truet vil de knytte seg nærmere det som er igjen av den. Fordi uten identitet er man ingenting.

  Det er litt ironisk at det er barna og i enda større grad barnebarna til 68-er generasjonen som vipper pendelen i motsatt retning. 68-erne var jo de som for alvor lot politisk korrekthet ta over fra tradisjonelle verdier.

  Er det dette som kalles ungdomsopprør?

  Alle de kommersielle identitetsmerkelappene som har blitt markedsført: hiphop, emo, goter o.l som har vært på markedet for ungdommen, kan like godt erstattes av den naturlige identiteten. Når man kan omfavne sin egen naturlige identitet, så forsvinner behovet for kunstige subkultur-identiteter.

  • Vanir85 says:

   Bunad og havrelefse er ikke mer “naturlig” enn hiphop og emo.

   Svar: det har dypere røtter i norsk kultur-

   Det er heller snakk om omfavning av en fascistisk\nasjonalistisk ensretning.

   Svar: nasjonalistisk, ja til en viss grad, men hvorfor fascistisk? Mener du at de som spiser pinnekjøtt vil ha en diktator?

   Forhåpentligvis får vi skuta tilbake på vei mot en felles egalitær og liberal fremtid før disse nazispirene begynner med overgrep, rettighetsfrarøvelse og utryddelse av dem som ikke er like nok eller nekter å gå på geledd….

   ….slik det ALLTID ender når “rase og identitet” kommer på “moten”.

   Svar: dette er faktisk feil. Rasisme er svært utbredt i alle land og alle kulturer. Vesten er et unntak og et av de minst rasistiske områdene i verden. Tvert i mot er folk så bekymret for rasisme her at de er rasistiske/fascistiske mot hvite mennesker, noe som har resultert i fremveksten av den type europeisk patriotisme som vi nå ser.

   Jaja. En ny verdenskrig… og påfølgende Nuremberg, er kanskje det som må til for igjen å få folk til å se galskapen i slik forherligelse av navlebegloing og demonisering av alt som ikke er hvitt og “tradisjonelt”.

   • Jone Bjørheim says:

    Litt nasjonalromantikk er av det gode. Forskjellige folk vandret litt forskjellige veier gjennom Europa, og så fikk vi forskjellige folkeslag pga. litt innavl. Jeg har jobbet med mange nasjonaliteter, og jeg kan gå god for at alle har sitt særegne lynne. Briter er for eksempel veldig forskjellige fra svensker og tyskere, som tenker helt forskjellig fra briter. Tom. østlendinger og vestlendinger har litt forskjellig lynne, noe som jeg merker, både fordi jeg er en god observatør og fordi jeg er selv en blanding av vestlending og østlending.

    Dvs. folk som tenker likt søker sammen. Dette er naturlig og har med menneskets natur å gjøre. Tom. i andedammer ser jeg at forskjellige arter av ender holder sammen. De som er ganske like holder avstand fra en annen art ender som ser forskjellig ut. Jeg er sikker på at de endene som er like tenker om de anderledes utseende endene at de er både dumme og slemme, fordi de ser annerledes ut og så snakker (kvekker) de rart, så det er i hvert fall et bevis på at de er dumme. I bibelen finnes der en historie om at i en krig ble flyktninger med feil dialekt summarisk drepte, fordi feil dialekt var ensbetydende med dum og ond. De flyktningene som hadde riktig dialekt fikk leve.

    Spøk tilside, men folk søker faktisk naturlig sammen til noe homogenitet mht. kultur, mens noe diversitet aksepteres jo. Det blir en evig balansegang og med modning blir mennesker noe mer tolerante overfor dem som er anderledes, men ikke forvent for mye. Vi skal derfor ikke tvinge et forholdsvis homogent samfunn til å bli for heterogent.

 2. Zanthius says:

  Altså, det blir selvsagt helt idiotisk å nekte skoler å synge tradisjonelle julesanger, fordi de er redde for å støte innvandrere. Bunader kan også være fine, men narsissisme og selvforherligelse er egentlig ikke akkurat noe vi burde være stolte over. La oss heller spørre oss selv hva vi har grunn til å være stolte over ved vår egen kultur. Er det bunadene, lefsene og brunosten? Ehh.. nei, dette er primitive kulturaspekter som vi deler med resten av verden. Særegne klesplagg og spesielle typer mat er ikke akkurat det som gjør vår kultur «bedre» enn de andre kulturene i verden. De fleste norske ungdommene som liker å gå i bunad er forresten ofte mer begeistret for meksikansk mat enn for tradisjonell norsk mat.

  Det som gjør at vår kultur faktisk er «bedre» enn mange av de andre kulturene i verden har ingen ting med bunader, brunost, og slikt tull å gjøre. Det har å gjøre med pressefrihet, borgerrettigheter og sekularisme.

  • Zanthius says:

   Kulturrelativisme og politisk korrekthet er forresten også en del av vår kulturarv, i likhet med Adam Smith og kapitalismen.

   Svar: jada, europeere er blant de minst rasistiske og mest universalistiske kulturene i verden. Men på samme måte som at nasjonalisme kan gå for langt (jfr Hitler) kan også universalisme gå for langt, hvilket i dag resulterer i europeisk selvhat og rasisme mot hvite.

   • Zanthius says:

    Er i alle fall enig i at venstrevridd vestlig kultur har blitt altfor politisk korrekt og kulturrelativistisk, og det er nok en av grunnene til at vi ser fremvekst av nasjonalisme i dag. Selv synes jeg begge delene er foraktelig.

   • Oraklet says:

    Hvorfor er europeere blant de minst rasistiske kulturene i verden?
    Er det utelukkende fordi de kulturelle forskjellene tilfeldigvis har utviklet seg slik? Kan det tenkes at de opprinnelige(dvs. urinnvånerne) europeerne, som gruppe, er genetisk predisponert for i sterkere grad å evaluere andre mennesker på andre premisser enn genetisk, stammemessig og slektmessig felleskap? Du har tidligere skrevet om gjennomsnittlige intelligensforskjeller mellom raser på bloggen din. I den grad disse er genetiske, er det ikke sannsynlig at også andre mentale egenskaper er forskjellige?

    Svar: det pinlig korrekte svaret er: vi vet ikke. Ingen har identifisert slike atferdsgener, og det har så vidt jeg vet ikke blitt gjort noen forskning på dette (av politisk korrekte grunner). Med dette forbeholdet kan vi si at det er MULIG at (nord-)europeere er genetisk disponert til å være mindre rasistiske. Vi kan også til en viss grad SANNSYNLIGGJØRE dette som en form for kuldetilpasning. Middelhavet er varmt nok til å ha byer. Byer betyr hierarki, ledere, korrupsjon osv. I de germanske områdene derimot var det ikke nok sol og varme til å gi grunnlag for tett befolkning og dermed ikke nok til å ha byer. Germanerne bodde veldig spredt i form av stammer. Men selv om de bodde i stammer var de fremdeles kuldetilpasset. De måtte være arbeidssomme og forsiktig med ressursene, og sannsynligvis har kulden avlet frem samarbeid med nabostammer. Som en del av kuldetilpasningen var det viktig å ikke krige med fremmede stammer. Fred og gjensidig respekt er en viktig overlevelsesstrategi i kulden. (Ikke alltid selvfølgelig, men som generell tendens). Dermed er det meget mulig at nord-europeere er blitt selektert for å være mindre skeptiske til folk utenfor stammen sin, og til å respektere universelle regler, altså regler for folk som ikke bare gjelder ens egen stamme. I praksis betyr det at de er mindre rasistiske.

    • realist says:

     Dere har jo ikke noe klar definisjon på hva det vil si å være rasistisk. Dersom man mener rasistisk at man hater folk av andre raser så er nok svært få som har dette som medfødt egenskap, nesten ingen vil jeg tro, men dersom dere mener rasistisk i den forstand at man foretrekker å omgås, eller gifte seg med medlemmer av sin egen rase så er hvite helt klart den mest rasistiske rasen.

     Svar: rasisme går ikke utelukkende på hat, men diskriminering basert på rase. Nord-europeere er mindre diskriminerende.

     Dersom de hvite ikke var rasistiske i valg av partner ville de vært borte for lenge siden. Så dersom man er hvit er det bevis for at man nedstammer fra en lang rekke av etnosentriske rasister.

     Svar: hvite bor jo i nærheten av hvite og dermed er det logisk at man gifter seg med noen som er genetisk nærmere beslektet. Forøvrig er det grader av rasisme. Det å diskriminere hvem man gifter seg med betyr ikke at man diskriminerer på alle andre måter. Det er ikke en binær greie hvor man enten er rasistisk eller hvor man ikke er det. ALLE er rasister (inkludert og kanskje særlig såkalte anti-rasister) men noen er mer rasistiske enn andre. Ironisk nok finnes det rasemessige mønstre i grad av rasisme.

     • realist says:

      “Svar: hvite bor jo i nærheten av hvite og dermed er det logisk at man gifter seg med noen som er genetisk nærmere beslektet. ”

      Dette er litt tautologisk, hva skjedde med de hvite som ikke er i denne kategorien?

      Svar: så lenge de er i sterkt mindretall blir bidraget fra utenforstående gener vannet ut og minimalisert.

     • realist says:

      “Det å diskriminere hvem man gifter seg med betyr ikke at man diskriminerer på alle andre måter. ”

      Nei selvsagt ikke, det er mange måter å diskriminere på. Men det å gifte seg med den man vil er en akseptabel form for diskriminering vil jeg tro. Freedom of association som det kalles.

      Når noen blir diskriminert er det vanskelig å vite akkurat hvorfor de blir diskriminert også, noen blir kanskje diskriminert pga av rase, men hva om det er en annen grunn til at de blir diskriminert, en grunn de kan gjøre noe med?

      Dersom en person blir diskriminert så tror han kanskje at det er pga av rase, og anmelder dette, men så viser det seg kanskje at det er en annen grunn, noe han kan gjøre noe med. Dårlig ånde for eksempel.

      Ingen kan gjøre noe med hvilken rase de er, men alle kan forbedre sine feil, så dersom man hele tiden innbiller seg at man blir diskriminert pga av rase, vil man miste motivasjonen for å forbedre seg.

    • Jone Bjørheim says:

     “De måtte være arbeidssomme og forsiktig med ressursene, og sannsynligvis har kulden avlet frem samarbeid med nabostammer”.

     Det er i hvert fall plausibelt at kulde og en lang vinter uten ressurser tilgjengelige har avlet frem egenskaper som samarbeid, evnen til å spare og tenke langsiktig. Over tusenvis av år har nok de som tenkte i nuet og forsøkte å manipulere andre, pga. det strenge klimaet rett og slett blitt selekterte vekk av evolusjonspresset.

     Nå er vi ved min viktige observasjon, nemlig at alle mennesker tror at alle andre er som de er selv. Dvs. psykopater tror at alle andre også er psykopater. Dermed beskylder de alle andre for å være slik som de er selv. For eksempel en psykopat vil veldig ofte beskylde alle andre for å være løgnaktige, upålitelige og å kun bry seg om det fysiske i forhold, men med dette beskylder de bare alle andre for å være nøyaktig slik som de er selv, for det er jo sin egen natur som de kjenner best til.

     På den annen side vil ærlige og samarbeidende mennesker, som vi antar at nordboere generelt sett er, også automatisk anta at alle andre er ærlige, pålitelige og samarbeidende. De tror ganske enkelt at alle andre tenker og oppfører seg som de selv gjør, for det er ærlighet og pålitelighet i sin egen natur som de kjenner best til.

     Dette er faktisk en fordel i et tillitssamfunn, men det er en enorm Akilles’ hæl dersom vi begynner å introdusere etnisk sett uærlige, upålitelige, løgnaktige og manipulerende mennesker inn i et “naivt” nordisk samfunn, som er basert på tillit. Dette kan føre til en hurtig ødeleggelse av det tillitsbaserte samfunnet som fungerte bra så lenge folk flest var ærlige. Dette fordi de “ærlige” opprinnelige innbyggerne ikke intuitivt skjønner at de nye store gruppene av etnisk sett forskjellig tenkende mennesker, er manipulerende, late og stort sett utspekulerte.

     Vi må derfor i Norge og i Norden rett og slett lære intellektuelt å holde spesielt afrikanere og semitter av begge slag vekke fra vårt kjerneområde. Hvis vi ikke gjør dette, kommer vår kultur til å gå til grunne. Når det gjelder inkompatible etniske grupper, må vi altså stå imot vår egen genetisk sett intuitive tendens til å stole på alle.

     • realist says:

      Bjørheim,

      Jeg kjenner mange hvite, og jeg har enda til gode å møte en som virkelig hater andre raser, fordi de er annerledes. Kanskje noen sleivete kommentarer her og der men egentlig ikke noe mer.

      Men jeg tror de andre rasene vil hate oss, dersom vi bestemmer oss for at vi ønsker å fortsette vår eksistens fordi dette betyr at de må være med sine egne og ikke med oss.

      Men de hvite er faktisk så lite rasister at de heller vil stikke hodet i sanden å late som de liker masseinnvandring, slik at de andre rasene skal like dem også. Fremfor å stå opp for seg selv og sikre sin egen eksistens.

      For de hvite er dette en litt barken og veden situasjon, de ønsker å være godt likt av alle, selv om de innerst inne vet at dette går på bekostning av ens egen eksistens på lengre sikt.

      Alt er helt bakvendt i dagens situasjon. Vår emosjonelle natur gjør at vi er forsvarsløse mot den prosessen som til slutt ender med at vi blir borte.

     • Jone Bjørheim says:

      @ Realist:

      Det handler ikke i første rekke om å hate, men å lære seg basert på praktisk erfaring at noen folkeslag er noen skikkelige manipulatorer og løgnhalser. Jeg har jobbet sammen med mange forskjellige etnisiteter, og jeg kan skrive under på at en del etniske grupper er noen skikkelige møkkafolk og drittsekker.

      Jeg kan bare nevne som et eksempel at for eksempel en del mennesker fra arabiske land lyger så det renner av dem og de manipulerer de mer naive nordmennene i stor stil.

      Dette var noen som jeg bare måtte lære meg til intellektuelt, fordi emosjonelt var det veldig vanskelig for meg å forstå at arabere/semitter lyger og manipulerer uhemmet for å vinne en diskusjon. Fysikk og faglige fakta betyr ingen ting for dem, så lenge de kan vinne en maktkamp.

      Nordmenn sliter med å forstå dette, i hvert fall før de har erfart arabere/semitter på nært hold ei stund.

     • realist says:

      Bjørheim

      Jeg har ingen arbeidserfaring med de folkeslagene du nevner, men kvaliteten på forskjellige folkeslag er ikke så viktig i prinsippet.

      Dersom vi nordmenn var det lateste og mest løgnaktige folkeslaget i verden, så har vi likevel rett til å eksistere, slik at vi kan forbedre oss.

      Det at to folkeslag er inkompatible betyr bare at de er best tjent med å leve adskilt. Dersom to personer er inkompatible så har likevel begge rett til å eksistere. De må bare skille lag.

      Du nevner at visse folkeslag er løgnaktige, men når de omgås hverandre innad så kjenner de hverandres løgner. De føler sjelen til hverandre på en måte som fremmede folkeslag ikke gjør. Så deres måte å omgås på funker for dem internt.

      Du kan sammenligne det med en flokk spurver som sitter i et tre, disse spurvene skjønner noe som bare spurver vet. Andre fugler skjønner det ikke fordi de er ikke spurver, og derfor sitter de i et annet tre.

      Som nordmann klarer jeg fint å gjennomskue andre nordmenns falskhet, når den skinner igjennom, og jeg vet hvordan jeg skal forholde meg til det. Utlendinger har ofte problemer fordi vi nordmenn har visse greier for oss som man må være nordmann for å forstå. Vi nordmenn har en greie som ingen andre skjønner, til og med andre europeere sliter, men de skjønner det etterhvert og blir nesten som oss. Vi skandinaver er nesten helt like, mens finnene er litt annerledes igjen.

      Men andre folkeslag er bare altfor forskjellige, de har sin egen greie som bare de skjønner.

      Det kan virke som de forskjellige folkeslagene og andre dyrearter forsåvidt har en slags felles sjel/livskraft som bare de kjenner, og som er et slags mentalt bindeledd mellom dem. Dette er både kulturelt og genetisk og man kan ikke forklare hvor det kommer fra. Det bare eksisterer hos dem.

      Hvordan vet en spurv at den er spurv? Den har aldri sett seg i speilet. Den bare vet hva den er og den flyr bort til de andre spurvene og henger med dem.

 3. Pingback: Bunad kan føre til økt rasebevissthet? | Plausible Fremtider | den som lever får se

 4. Zanthius says:

  Hei Onar.

  Har du hørt om http://lesswrong.com/ ? Her er noen essay skrevet av han som har laget siden ( https://wiki.lesswrong.com/wiki/Original_sequences ), og her er et om Ayn Rand ( http://lesswrong.com/lw/m1/guardians_of_ayn_rand/ ).

  Svar: jeg har kikket raskt gjennom den artikkelen om Ayn Rand og den er veldig dårlig. Totalt misforstått.

  Eksempel: når Ayn Rand (eller rettere sagt hennes elev Peikoff) omtaler Objektivismen som et “closed system” betyr ikke det at det ikke kan gjøres forbedringer til filosofien, bare at disse da vil være noe annet enn Objektivisme. Objektivisme er navnet Ayn Rand ga til SIN filosofi. Noen forbedringer til den er ikke en del av hennes filosofi. Så enkelt er det. Objektivisme er et varemerke og intet annet.

 5. Sindre Rudshaug says:

  “..vil man miste motivasjonen for å forbedre seg.”

  Som afroamerikanere ST(statistisk sett) i USA. De forstår ikke eller ønsker ikke å forstå hvorfor de mislykkes i større grad enn hvite og har laget seg absurde løsninger som å avvæpne Black Lives Matter.

  “Nei selvsagt ikke, det er mange måter å diskriminere på. Men det å gifte seg med den man vil er en akseptabel form for diskriminering vil jeg tro. Freedom of association som det kalles.”

  Under PK-logikk er det ok å diskriminere mot hvem man gifter seg med, men ikke hvem man ønsker å henge med/være venner med. Så friheten til å assosiere seg med hvem du ønsker er pr idag definert irrasjonelt(venstrevridd).

  All diskriminering mot hvem du måtte ønske må være juridisk ok, men den er ikke etisk, for du vil tape i konkurransen om du ikke har med deg fornuften i diskrimineringsprosessen.

  • realist says:

   “All diskriminering mot hvem du måtte ønske må være juridisk ok, men den er ikke etisk, for du vil tape i konkurransen om du ikke har med deg fornuften i diskrimineringsprosessen.”

   Dette stemmer. De som diskriminerer fornuftig, dvs de som er intelligente nok til å skille det som er bra for dem selv fra det som er skadelig vil vinne på det.

   Men ifølge PK-logikk har du ikke lov til å fornærme noen heller, så det blir bortimot umulig å ta fornuftige valg, når alle andre skal blande seg borti og må være enig i valgene man tar i tilfelle noen blir fornærmet.

   I tillegg er det mange som påtar seg ansvaret å bli fornærmet på andres vegne, hvis feks A diskriminerer B, blir C fornærmet og vil straffe A. Det er ofte dette som er hovedproblemet. B aksepterer som oftest å bli diskriminert, men så blander C seg inn i situasjonen og skaper trøbbel for A, og også for B på lengre sikt.

   Denne memen er ganske beskrivende for denne situasjonen:

   http://www.meoso.com/your-rights-end-where-my-feelings-begin/

   • Sindre Rudshaug says:

    “Denne memen er ganske beskrivende for denne situasjonen:

    your-rights-end-where-my-feelings-begin”

    Dette er vel en av de mest grunnleggende og farlige tankefeil levert oss fra kulturmarxismen, og selvsagt umiddelbart adoptert av den evig irrasjonelle venstresiden. Det finnes noen få på venstresiden som har innsett galskapen, men de er ikke mange.

    • realist says:

     Rudshaug,

     Vil ikke nødvendigvis si at det er et rent venstrevridd fenomen. Der er snarere tegn på en slags hyper-femininitet, som ikke bare rammer kvinner, men også en del menn.

     Overdreven venstrevriddhet er et feminint signal, ja. Som svak og hyperfeminin søker man beskyttelse fra staten, og dersom noen blir fornærmet springer man til staten og sladrer. Dette ser vi klare tegn på blandt såkalt “konservative” også. De blir bare mer og mer feminine de og.

     Femininitet har sin plass det og, men hyperfemininitet fører til at all maskulinitet blir faset ut, slik at det ikke blir en balanse mellom de to egenskapene.

 6. Zanthius says:

  Grunnen til at folk følger hjernedøde tradisjoner:

  https://www.youtube.com/watch?v=o8BkzvP19v4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *